Hyppää sisältöön
Näytä kaikki artikkelit

Parhaat piknik-eväät – 10 herkullista ja helppoa vinkkiä

Säät lämpenevät ja piknik-kausi pyörähtää taas käyntiin! Katso ideamme parhaisiin piknik-eväisiin.

(0) Kommentoi

piknik eväät

Piknik-eväät – kokosimme listan maukkaimmista ruoista

Säiden lämmetessä myös piknik-kausi pyörähtää käyntiin. Piknik-eväät kannattaa suunnitella huolella, jotta mukaan lähtisi mahdollisimman herkullisia, mutta samalla riittävän helppoja ja ulkoilmassa sekä auringossa tuoreena pysyviä ruokia.

  1. Helpot voileivät
  2. Kesäsalaatti
  3. Antipastovartaat
  4. Wrapit
  5. Dippivihannekset
  6. Skonssit
  7. Hummus
  8. Banaanileipä
  9. Hedelmäsalaatti
  10. Helppo mutakakku

1. Helpot voileivät

Piknik-eväät voivat yksinkertaisimmillaan olla arkista välipalaruokaa. Herkulliset voileivät syntyvät hetkessä ja niitä on helppo tuunata jokaisen makuun sopivaksi. Vaihtelua saa kokeilemalla erilaisia leipiä.

piknik voileivät

2. Kesäsalaatti

Raikas ja helppo salaatti on kevyt mutta riittävän ruokaisa kokonaisuus. Salaattiin sopii perusainesten lisäksi hyvin esimerkiksi mansikat, hunajameloni ja halloumi tai feta. Tarvittaessa ruokaisuutta voi lisätä vaikka kanalla tai kylmäsavulohella.

kesäsalaatti

3. Antipastovartaat

Antipastovartaat ovat tyylikäs silaus perinteisen piknik-ruoan kylkeen. Kuten monet muutkin piknik-eväät, myös vartaat ovat helppo ja yksinkertainen eväs, ja niitä voi helposti muokata oman maun mukaan. Varrastikkuun sopii muun muassa tomaatti, mozzarella, oliivit ja salami.

antipastovartaat, piknik eväät

4. Wrapit

Wrapit ovat helppo ja nopea ruoka, ja ne tuovat vaihtelua muun muassa voileipiin. Pohjana wrapeissa voi käyttää rieskaa tai torillalettua. Täytteeksi sopii erinomaisesti esimerkiksi tuorejuusto, salaatti, tomaatti sekä kinkku tai kylmäsavulohi.

wrapit

5. Dippivihannekset

Raikkaat ja terveelliset dippivihannekset ovat loistava lisä mitä tahansa piknik-kattausta. Hyviä dippivihanneksia ovat esimerkiksi paprikat, kurkut, porkkanat ja sellerit, ja dipiksi sopii raikas kermaviilidippi tai hummus.

dippivihannekset

6. Skonssit

Englantilaiset teeleivät eli skonssit sopivat loistavasti pieneksi piknik-purtavaksi. Skonssit voi nauttia esimerkiksi voin tai erilaisten hillojen kanssa.

piknik eväät

7. Hummus

Hummus eli kikherneistä tehty tahna sopii hyvin lisukkeeksi piknik-eväiden kera. Hummusta voi levittää leivän päälle tai voit dipata siihen vihanneksia ja sipsejä. Voit valmistaa hummuksen helposti kotona muutamasta raaka-aineesta.

hummus

8. Banaanileipä

Maukas banaanileipä on helppo valmistaa parhaat päivänsä nähneistä banaaneista ja ottaa mukaan piknikille. Banaanileipä on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten se kannattaa paistaa valmiiksi piknikiä edeltävä päivänä ja viipaloida eväsrasiaan. Katso Kotiruokakalenterin resepti banaanileipään täältä!

banaanileipä

9. Hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti on helppo ja raikas jälkiruoka piknikille. Salaattiin voi laittaa oikeastaan mitä vaan tuoretta mansikoista, omenoihin ja banaaniin sekä marjoihin. Halutessaan hedelmäsalaatin kylkeen voi tehdä maukkaan vaniljakastikkeen.

hedelmäsalaatti

10. Helppo mutakakku

Piknik-eväät kruunaa maukas jälkiruokakakku. Mutakakku on herkullinen jälkiruoka, joka on helppo napata mukaan piknikille. Paikan päällä sen voi koristella tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla.

helppo mutakakku

Katso Kotiruokakalenterin viikon ruokalistasta lisää vinkkejä niin arkeen kuin viikonloppuun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae