Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Raparperipiirakka

Maistuisiko perinteinen raparperipiirakka valkosuklaalla? Kokeile tätä kesäistä reseptiä!

kotiruoka.fi
Valmistusaika1 h
Annoksia10 annosta
VaikeustasoHelppo

Ainesosat

  • Pohja

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte

  • 400 g raparperia
  • 100 g valkosuklaata
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna

Ainesosat

  • Pohja

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte

  • 400 g raparperia
  • 100 g valkosuklaata
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna

Valmistus

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos taikinaan.
  3. Levitä taikina voidellun ja jauhoteteun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa kuivat päät pois. Leikkaa raparperit puolen sentin paloiksi. Asettele puolet paloista pohjan päälle.
  5. Sekoita keskenään kermaviili, sokeri ja munat. Kaada täyte vuokaan. Ripottele päälle loput raparperit ja paloiteltu valkosuklaa.
  6. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 20-30 minuuttia.

Hae