Hyppää sisältöön

Parsarisotto

Kevään ihanin risotto valmistuu parsasta! Makua ja hapokkuutta risottoon tuovat sitruuna ja kuiva valkoviini.

kotiruoka.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Cook time1 h
Recipe yield4 servings
DifficultyHelppo
parsarisotto

Ainesosat

  • 450 g vihreää parsaa
  • 1 litra vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 salottisipulia
  • 2,5 rkl voita
  • 3,5 dl risottiriisiä
  • 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • ripaus mustapippuria
  • 1 ruukku lehtipersiljaa

Ainesosat

  • 450 g vihreää parsaa
  • 1 litra vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 salottisipulia
  • 2,5 rkl voita
  • 3,5 dl risottiriisiä
  • 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • ripaus mustapippuria
  • 1 ruukku lehtipersiljaa

Valmistus

  1. Huuhtele parsat ja leikkaa parsan tyvestä kova osuus pois
  2. Leikkaa parsa noin sentin pituisiksi paloiksi ja paista pannulla voin ja suolan kanssa kunnes pinta saa aavistuksen väriä. Siirrä pannu sivuun odottamaan.
  3. Kaada yhteen kattilaan vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Mausta suolalla ja kiehauta.
  4. Kuori ja hienonna salottisipuli. Lisää sipuli voin kanssa toiseen kattilaan ja kuullota hetki. Lisää riisi sipulin ja voin joukkoon ja kuullota kunnes riisi muuttuu läpinäkyväksi.
  5. Kaada kasvislientä hiljalleen riisin joukkoon ja keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää nestettä riisin joukkoon vasta sitten, kun edellinen vesi on haihtunut pois. Riisiä kannattaa sekoittaa aluksi koko ajan, mutta loppuvaiheessa kypsentämistä enää silloin tällöin. Kaada lopuksi valkoviini riisin joukkoon ja anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.
  6. Tarkista riisin kypsyys ja sekoita lopuksi joukkoon parmesaaniraaste, mustapippuri ja paistettu parsa. Viimeistele risotto hienonnetulla lehtipersiljalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae