Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Kesäkurpitsapihvit jogurttidipillä

Kesäkurpitsasta valmistetut kasvispihvit vievät kielen mennessään! Helpot pihvit syntyvät raastetusta kesäkurpitsasta, halloumista, kananmunasta ja korppujauhoista.

kotiruoka.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Valmistusaika 30 min
Annoksia4 annosta
VaikeustasoHelppo
kesäkurpitsapihvit

Ainesosat

  • Kesäkurpitsapihvit

  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 paketti halloumia
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • öljyä paistamiseen
  • Jogurttidippi

  • 1 kurkku
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • ripaus minttua
  • 1 tl suolaa
  • loraus oliiviöljyä

Ainesosat

  • Kesäkurpitsapihvit

  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 paketti halloumia
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • öljyä paistamiseen
  • Jogurttidippi

  • 1 kurkku
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • ripaus minttua
  • 1 tl suolaa
  • loraus oliiviöljyä

Valmistus

  1. Kesäkurpitsapihvit

  2. Raasta kesäkurpitsa raasteeksi ja valuta ylimääräiset vedet pois siivilällä. Voit myös puristella vedet pois käsin, jolloin saat kaiken nesteen paremmin ulos kesäkurpitsoista.
  3. Raasta halloumi samalla tavalla karkeaksi raasteeksi.
  4. Sekoita kulhossa yhteen raastettu halloumi ja kesäkurpitsa, korppujauhot ja kananmuna. Voit halutessasi antaa taikinan vetäytyä jääkaapissa noin tunnin.
  5. Kuumenna pannulla öljyä ja muotoile taikinasta tiiviitä pihvejä. Laita pihvi kuumalle pannulle ja säädä sitten tehoa keskilämmölle. Anna pihvien paistua rauhassa muutama minuutti, kunnes pohja on varmasti paistunut. Käännä sitten pihvi ja paista toiselta puolelta.
  6. Jogurttidippi

  7. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja siivilöi ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna sitten valkosipulinkynnet.
  8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja koristele valmis dippi halutessasi oliiviöljyllä.

Vinkki!

Jugurttidipin sekaan voit valita yrttejä makusi mukaan! Mintun lisäksi esimerkiksi tilli toimii erittäin hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Hae