Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Karitsan kare

Juhlava karitsan kare on suussasulavan mureaa ja syntyy helposti muutamalla yksinkertaisella vinkillä. Kokeile reseptiä esimerkiksi pääsiäispöytään!

kotiruoka.fi
Valmistusaika 45 min
Annoksia4 annosta
VaikeustasoPerustaso

Ainesosat

  • 700 g karitsan karetta
  • 50 g voita
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 10 kpl mustapippuria
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 100 g vaaleaa leipää
  • nippu vihreää parsaa
  • kourallinen timjamia
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • rypsiöljyä
  • suolaa

Ainesosat

  • 700 g karitsan karetta
  • 50 g voita
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 10 kpl mustapippuria
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 100 g vaaleaa leipää
  • nippu vihreää parsaa
  • kourallinen timjamia
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • rypsiöljyä
  • suolaa

Valmistus

  1. Suolaa liha ja paista se öljyssä.
  2. Lisää pannulle voi, valkosipuli ja timjami. Sivele lihaa voilla.
  3. Poista liha pannulta ja lisää uunipellille.
  4. Aloita kastikkeen valmistaminen. Lisää lihan paistamiseen käytetylle pannulle kokonaiset pippurit, punaviini ja sinappi.
  5. Keitä kastiketta kasaan noin 10 minuuttia ja siivilöi.
  6. Sivele karitsan kare sinapilla.
  7. Lisää cutteriin leipä, persilja ja suola. Sekoita hienoksi.
  8. Lisää leipämuru lautaselle ja pyöritä kare seoksessa. Paista tämän jälkeen karetta 200 asteessa noin 8 minuuttia.
  9. Kääri liha folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia.
  10. Leikkaa parsasta päät pois. Keitä suolavedessä noin 4 minuuttia.
  11. Esillepano

  12. Leikkaa kare paloiksi. Lisää tankoparsa lautaselle, lisää kare parsan päälle ja viimeistele kastikkeella ja timjamilla.

Hae