Hyppää sisältöön
Näytä kaikki artikkelit

Viikon menu – 7 helppoa arkiruokaa

Arjen kiireen keskellä monipuolisella ja ravitsevalla ruokailulla on merkittävä vaikutus vireystilaan ja yleiseen hyvinvointiin. Sujuvampi arki rakentuu helppojen ja hyviksi todettujen reseptien varaan ja siksi kokosimme yhteen muutamia helppoja arkiruokia viikon jokaiselle päivälle.

(0) Kommentoi

Helpolla arkiruoalla piristystä ruokapöytään

Etsitkö helppoa, mutta maistuvaa arkiruokaa? Kokosimme yhteen muutamia reseptejä, joiden avulla arki sujuu hieman vaivattomammin. Reseptien joukosta löydät perinteisiä arkiruokien klassikoita, kuten nakkikastikkeen ja kinkkukiusauksen, mutta kenties myös uudempia tuttavuuksia, kuten tortillalettujen päälle valmistettavat pizzat. Ruoan valmistusta arjen kiireiden keskellä voi helpottaa monilla pienillä keinoilla. Esimerkiksi uunissa valmistuvat ruoat, sekä nopeasti kypsyvien raaka-aineiden käyttö säästävät aikaa. Myös annosten kokoaminen valmiiksi kokonaisuuksiksi rasioihin seuraaville päiville helpottaa ja nopeuttaa ruokailujen järjestämistä. Nappaa siis talteen suosikkisi arkiruokavinkeistämme!

Maanantai – Kanapasta

Nopea ja herkullinen kanapasta syntyy kanan paistileikkeestä, tomaattipyreestä, paseeratusta tomaatista ja mascarponejuustosta. Kurkkaa tarkemmat valmistusohjeet Tiktokista.

@kotiruoka.fi

P niinku Pastaperjantai 🍝🍝 Kommentoi mitä emojilla mitä tehdään seuraavaks 👇🏼 #ko#kotiruoka #ruokatiktok #reseptiktok #kanapasta #pastatiktok

♬ Food – Fresh and Delicious – MuraMusicStudio

Tiistai – Sitruunalohi

Helppo sitruunalohi syntyy uunissa noin 30 minuutissa. Uuniruoat ovatkin kiireisen arjen pelastajia – ruoan kypsyessä ehdit nimittäin hoitaa arjen muita askareita.

Resepti helppoon sitruunaloheen

sitruunalohi

Keskiviikko – Ceasarsalaatti

Klassikoksi muodostuneen salaatin kruunaa itse tehty ceasar-kastike ja krutongit. Jos haluat ruokaisamman vaihtoehdon, kokeile lisätä salaatin joukkoon esimerkiksi kanaa tai tofua.

@kotiruoka.fi

Vastaa käyttäjälle @hilma_boba Super hyvä herkkusalaatti 🥬 #kotiruoka #ruoka #salaatti #caesarsalad #resepti #suomitt #ruokatiktok #suomitiktok #saladtok #sulle #fyp

♬ Fun guitar songs for Youtube, commercials, etc.(899019) – Lyrebirds music

Torstai – Kinkkukiusaus

Kinkkukiusaus on arkiruokien kestosuosikki ja syystä – sen valmistus on helppoa ja voit tarvittaessa pakastaa tai säilöä ruoan valmiiksi annoksiksi seuraavia päiviä varten.

Helppo kinkkukiusaus

Perjantai – Tortillapizza

Helpot tortillapizzat syntyvät tortillaletuista, tomaattikastikkeesta, juustoraasteesta ja valitsemistasi täytteistä. Voit hyödyntää myös kuluneen viikon ruoanlaitosta yli jääneitä aineksia. Katso tarkemmat valmistusohjeet videolta.

@kotiruoka.fi

Vastaa käyttäjälle @daniel.haapasalo Jos tortillalettuja jää yli nii tää on hyvä safka seuraavalle päivälle 😜 #kotiruoka #ruokatiktok #resepti #tortillapizza #hävikkiruoka

♬ r&b loop – Official Sound Studio

Lauantai – Tomaatti-mozzarella pastasalaatti

Kevyt pastasalaatti syntyy nopeasti ja voit lisätä sen ruokaisuutta esimerkiksi kanalla tai tofulla. Valmispestoa voit halutessasi maustaa lisäämällä esimerkiksi tuoretta basilikaa, sitruunanmehua, pinjansiemeniä tai mausteita ja sekoittamalla ne tehosekoittimessa valmispeston kanssa tasaiseksi seokseksi. Löydät reseptin alla olevasta linkistä.

Tomaatti-mozzarella pastasalaatti

pastasalaatti

Sunnuntai – Nakkikastike

Perinteiseen nakkikastikkeeseen saadaan vaihtelua käyttämällä nakin sijasta esimerkiksi chorizoa tai lihatonta vaihtoehtoa. Tarjoile kastike pastan tai perunan kanssa. Katso tarkemmat valmistusohjeet videolta!

@kotiruoka.fi

Vastaa käyttäjälle @raunoliima oliks tää tarpeeks normaalia? 🤪 #kotiruoka #ruoka #ruokatiktok #tiktoksuomi #suomitt #nakki #nakkikastike

♬ Bronze – Chris Alan Lee

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae