Hyppää sisältöön
Näytä kaikki artikkelit

Uusien perunoiden keittäminen

Näillä vinkeillä keität parhaat perunat!

(0) Kommentoi

uusien perunoiden keittäminen, uudet perunat

Uusien perunoiden keittäminen – näillä vinkeillä keität parhaat perunat

Varhaisperunat ovat kesän suosikkiherkkuja! Ne maistuvat erinomaisesti muun muassa kesäisten grilliherkkujen sekä lohen tai sillien kanssa, mutta toimivat loistavasti myös pelkästään voinokareen kera.

  1. Valitse mahdollisimman samankokoisia perunoita, jotta ne kypsyvät samanaikaisesti.
  2. Pese perunat kylmässä vedessä.
  3. Lisää perunat kattilaan ja laske päälle vettä juuri sen verran että perunat keittyvät. Voit hakutessasi maustaa veden suolalla ja tillillä.
  4. Keitä perunoita noin 15-30 minuuttia koosta riippuen.
  5. Valuta vesi lopuksi pois ja anna perunoiden kypsyä loppuun höyryssä.

Uudet perunat vai varhaisperunat?

Varhaisperunat kasvattavat suosiotaan ruuanlaitossa aina kevään saapuessa – ja ei ihmekään. Perunoista on moneksi niin grilliruuassa, kuin salaatin kera lounaaksi työpäivän kiireiden keskelle. Varhaisperunoista puhutaan usein uusina perunoina vaikka oikeasti uudet perunat ovat syksyllä nostettuja perunoita. Yleinen mielipide on, että ennen juhannusta nostetut perunat ovat taas varhaisperunoita. Puhekielessä nimikkeet menevät kuitenkin useimmiten harmittomasti sekaisin.

uudet perunat

 

Kylmään vai kiehuvaan veteen?

Ei ole yhtä oikeaa tapaa keittää uusia perunoita. Se, että lisääkö perunat kylmään vai kiehuvaan veteen vaikuttaa perunan kiinteyteen. Jos haluat perunoista kiinteitä, lisää ne kylmään veteen. Jos taas haluat pehmeitä perunoita, lisää perunat vasta kiehuvaan veteen.

💡 Vinkki! Perunoiden pesuun kannattaa käyttää perunahanskoja! Hanskoilla kuoret irtoavat helposti ja aktiviteetti sopii myös perheen pienimmille.

 

Kotiruokakalenterin reseptitärpit

Perunasalaatti

Varhaisperunat sopivat hyvin myös perunasalaattiin. Dijon-sinapista, öljystä ja yrteistä syntyy ihanan suolainen kastike perunalohkojen kaveriksi. Lisäämällä joukkoon hunajaa, saat makeutta perunasalaattiin.

Salt & Vinegar -perunat

Salt & Vinegar -tyyliin maustetut varhaisperunat ovat maukas ja helppo lisä kesän tarjoiluihin. Perunoiden keittäminen tapahtuu etikalla ja suolalla maustetussa vedessä, ja lopuksi valmiit perunat tarjoillaan voin ja sormisuolan kera. Perunat sopivat erinomaisesti muun muassa kalruokien kylkeen.

Hölskypotut

Hölskypotut sopivat loistavasti grilliruokien kanssa. Aluksi perunat keitetään suolalla maustetussa vedessä, jonka jälkeen vesi kaadetaan pois ja kattilaan lisätään ranskankermaa, sipulia, tilliä ja ripaus suolaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae