Kokosimme kolme helppoa ja herkullista tofureseptiä, joissa myös aloitteleva kasviskokki onnistuu varmasti!

Tofu on proteiinipitoinen soijasta valmistettu elintarvike, joka soveltuu kasvis- ja vegaaniruokavalioon. Maustamaton tofu on maultaan mieto ja sitä voi helposti maustaa erilaisilla marinadeilla tai mausteseoksilla. Tofua voi käyttää ruuanlaitossa kanan tai juuston tilalla.

Rapeimman mahdollisen lopputuloksen saat, kun kuivaat tofun ennen paistamista. Kuivaaminen onnistuu helposti niin, että viipaloit tofun, asetat viipaleet kahden talouspaperin väliin ja painat kevyesti. Jos haluat tofusta erityisen rapeaa, voit vaihtaa talouspaperit uusiin, laittaa päälle painon ja antaa olla hetken, niin että kaikki kosteus imeytyy paperiin.

Tofusalaatti

Ainekset: (2 annosta)

  • 1 pkt maustettua tofua (esimerkiksi marinoitu tai savu)
  • 1/2 pkt kikherneitä
  • pinaattia tai muuta tummaa salaattia
  • öljyä paistamiseen
  • seesaminsiemeniä
  • tomaattia
  • kurkkua
  • paprikaa
  • retiisiä
  • punakaalia

Ohje:

  1. Pese pinaatti ja asettele lautasille salaatin pohjaksi. Pilko kasvikset ja lisää ne salaattipohjan päälle.
  2. Kuutioi tofu ja paista pannulla kunnes on saanut vähän väriä. Paista myös kikherneitä pannulla.
  3. Ripottele tofukuutioiden ja kikheiden päälle seesaminsiemeniä ja lisää ne salaatin päälle.
  4. Voit käyttää salaatinkastikkeena soija- tai teriyakikastiketta.
kotiruokakalenteri-tofu-resepti-tofusalaatti

Kookoscurry

Ainekset: (2 annosta)

  • 1 pkt maustamatonta tofua
  • 250ml kookoskermaa
  • 1 pkt paseerattua tomaattia
  • sipuli
  • valkosipulin kynsi
  • 2 rkl curry-jauhetta
  • 1 tl chilihiutaleita tai -jauhetta
  • 1/2 tl inkiväärijauhetta
  • pippuria & suolaa

Ohje:

  1. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota pannulla öljyssä hetki. Lisää mausteet ja sekoita.
  2. Kuutioi tofu ja lisää pannulle.
  3. Lisää paseerattu tomaatti ja kookoskerma. Anna kastikkeen hautua hetki miedolla lämmöllä.
  4. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa.
kotiruokakalenteri-tofu-resepti-kookoscurry

Tofukokkeli

Ainekset: (2 annosta)

  • 1 pkt maustamatonta tofua
  • 1 tomaatti
  • 1/2 paprika
  • 5 herkkusientä
  • valkosipulin kynsi
  • 1 tl kurkumaa
  • pippuria & suolaa
  • öljyä paistamiseen
  • korianteria tai persiljaa mielesi mukaan

Ohje:

  1. Murenna tofu käsin tai haarukalla pieniksi paloiksi ja paista pannulla öljyssä. Lisää hienonnettu valkosipuli, kurkuma sekä viipaloidut sienet ja paprikat.
  2. Kun tofu ja herkkusienet ovat saaneet väriä, lisää kuutioitu tomaatti ja säädä levy pienelle.
  3. Lopuksi rouhaise päälle pippuria ja suolaa. Koristele haluamallasi yrteillä.
kotiruokakalenteri-tofu-resepti-tofukokkeli

Katso Kotiruokakalenterin viikon ruokalistasta lisää vinkkejä niin arkeen kuin viikonloppuun!