Hyppää sisältöön
Näytä kaikki artikkelit

Sesonkiruokaa joulukuussa

Joulukuussa herkutellaan makealla! Joulukuun satokausituotteet tarjoavat otollisen mahdollisuuden kokeilla erilaisia toinen toistaan herkullisempia makupareja. Kurkkaa joulukuun herkulliset sesonkiruokareseptit ja -vinkit!

(0) Kommentoi

Sesonkiruokaa joulukuussa

Satokausituotteet painottuvat makean puolelle, ja esimerkiksi herkullisista taateleista valmistuu herkullinen taatelikakku, jonka tuoksu tuo joulun kotiin. Lisäksi joulukuussa leikitellään klassisella makean ja suolaisen makuparilla. Kokeile esimerkiksi suussa sulavia vuohenjuustopunajuuria, jotka sopivat erinomaisesti juhlapöytään. Älä myöskään unohda makeahkoa runsaskuituista vitamiinipommia – persimonia, joka sopii moneen ruokaan. Kurkkaa alta joulukuun herkulliset reseptit ja vinkit.

Persimon on monipuolinen makea hedelmä, joka maistuu sellaisenaan tai jälkiruuissa ja salaateissa. Persimonin makuparina toimii erinomaisesti erilaiset juustot. Kokeile esimerkiksi herkullista persimon-juustosalaattia, jossa yhdistyy persimonin makeus, täyteläinen juusto ja rouskuvat pähkinät. Lisäksi joulukuussa satokaudessa on päärynä, joka myös ihastuttaa makeudellaan ja monipuolisuudella. Päärynästä valmistuu herkullisia jälkiruokia, makeita leivonnaisia, sekä suolaisia piirakoita. Kokeile seuraavaksi suussa sulavia uunipäärynöitä.

Mehevä taatelikakku maistuu joululta!

Joulukuun odotetuin satokausiherkku on taatelit. Nämä makeat ja karamelliset herkut sopivat joulun aikaan mainiosti. Taatelit sopivat erinomaisesti jouluisiin leivonnaisiin kuten perinteinen taatelikakku on todistanut. Mehevä taatelikakku kuuluukin monien suomalaisten joulupöytään. Aikuiseen makuun suunniteltu taatelikakku voidaan maustaa rommilla tai viskillä.

Taatelikakku

Ainekset

  • n. 250 g kivettömiä taateleita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl vettä
  • 200g voita
  • 1 kananmuna
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • Voita
  • Korppujauhoja

Pinnalle

  • Tomusokeria

 

Ohje

  1. Pilko taatelit katti­laan. Lisää sokeri ja vesi. Hauduta hiljalleen niin, että taatelit pehmenevät. Lisää voi joukkoon ja anna sulaa tasaiseksi.
  2. Nosta tasainen taateliseos pois liedeltä, ja lisää hieman jäähtyneeseen taateliseokseen kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
  3. Voitele ja leivitä rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l), ja kaada taikina vuokaan.
  4. Kypsennä kakkua uunin alimmalla tasolla 175-asteessa noin 40–50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Älä kypsennä kuivaksi vain varmuuden vuoksi. Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki ennen kumoamista.
  5. Kumoa kakku vadille ja anna jäähtyä. Siivilöi jäähtyneen taatelikakun pinnalle tomusokeria.

Vinkki:  Halutessasi voit korvata 1/2 dl vettä rommilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Hae