Hyppää sisältöön
Näytä kaikki artikkelit

Parsan keittäminen

Parsa on parhaimmillaan keväisin huhti-toukokuussa ja se sopii erilaisiin ruokiin piirakasta risottoon. Parsan keitto on nopea ja helppo tapa valmistaa parsa, mutta sen voi tehdä myös uunissa tai grillissä. Lue vinkkimme parsan valmistukseen!

(0) Kommentoi

Parsan keittäminen – Keittoaika 6 min

  1. Laita vettä kiehumaan kattilaan tai isolle paistinpannulle.
  2. Katkaise parsan alaosan kova kohta taittamalla parsaa kevyesti, se katkaisee itsensä oikeasta kohdasta. Voit myös kuoria pintaa halutessasi kuorimaveitsellä.
  3. Laita parsat veteen ja keitä noin 6 minuuttia (valkoista parsaa 12 minuuttia), kunnes ne ovat pehmenneet, mutta silti vielä napakoita. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
  4. Ripottele päälle suolaa ja nauti!

Parsa

Parsa on parhaimmillaan keväisin huhti-toukokuussa ja se sopii erilaisiin ruokiin piirakasta risottoon. Parsan keitto on nopea ja helppo tapa valmistaa parsa, mutta sen voi tehdä myös uunissa tai grillissä.

Tiesitkö, että valkoinen ja vihreä parsa ovat samaa parsaa, valkoinen on vain kerätty aikaisemmin ja vihreän on annettu kasvaa pidempään?

Kokeile parsan lisukkeena Hollandaisea

Perinteisesti parsa liitetään hollandaisekastikkeeseen. Kastikkeen voi ostaa valmiina kaupasta tai valmistaa itse. Hollandaisekastikkeen valmistukseen löydät ohjeita täältä. Jos haluat kotitekoisen kastikkeen, mutta et ole tottunut kokkaamaan vesihauteella, katso helpompi pikahollandaise ohje täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae