Hyppää sisältöön
Näytä kaikki artikkelit

Pakastimen sulatus – näillä 7 vinkillä onnistut varmasti

Pakastimen sulatus on tärkeää, sillä pakastin ei toimi tehokkaasti jos sen sisällä on paljon jäätä. Näillä vinkeillä pakastimen sulatus onnistuu vaivatta.

(0) Kommentoi

pakastimen sulatus

Pakastimen sulatus – 7 helppoa vinkkiä

Pakastimen sulatus on tärkeää, sillä pakastin ei toimi tehokkaasti jos sen sisällä on paljon jäätä. Paksu jääkerros pakastimen sisällä kuluttaa myös tavallista enemmän sähköä. Pakastin onkin syytä sulattaa silloin, kun pakastimen sisäpinnoille on kertynyt yli 0,5 cm huurretta. Näillä vinkeillä pakastimen sulatus onnistuu vaivatta.

  1. Sammuta ja tyhjennä
  2. Suojaa pakastimen ympäristö
  3. Lämmitä vettä tai hyödynnä hiustenkuivaajaa
  4. Kerää huurre pois hellästi
  5. Pyyhi sulamisvedet pois
  6. Puhdista pakastin
  7. Täytä pakastin uudelleen

1. Sammuta ja tyhjennä

Kytke pakastimen virta pois ja tyhjennä pakastin. Pakastimen sulatus kannattaa ajoittaa talveen, jolloin voit siirtää pakkasessa olleet ruoat ulos esimerkiksi parvekkeelle. Jos ulkona ei kuitenkaan pauku pakkanen, peitä pakasteet sanomalehdellä tai huovalla sulamisen estämiseksi. Varaa sulattamista varten erillisiä kylmälaukkuja, joihin voit asettaa pakasteet sulattamisen ajaksi.

2. Suojaa pakastimen ympäristö

Pakastimen sulatus on hyvä aloittaa suojaamalla pakastimen edustalla oleva lattiapinta huolellisesti. Esimerkiksi parkettilattia voi vahingoittua pahasti, jos se pääsee kastumaan pakastimen sulattamisen aikana. Suojaamiseen voit käyttää esimerkiksi pyyhkeitä tai sanomalehtiä. Vaikka pakastimen läheiset lattiapinnat olisi suojattu huolellisesti, ei pakastinta kannata jättää valvomatta sulattamisen aikana.

3. Lämmitä vettä tai hyödynnä hiustenkuivaajaa

Pakastimen sulatus on helppoa vanhalla kikalla: kytke pakastin pois päältä, keitä vettä kattilassa ja aseta kuuma kattila pakastimeen. Myös hiustenkuivain on hyvä apuväline pakastimen sulatuksessa. Älä kuitenkaan käytä hiustenkuivainta tai muita puhaltimia liian tehokkaalla, sillä liian kovalla puhaltava kuuma ilma voi vahingoittaa pakastimen sisäosia.

4. Kerää huurre pois hellästi

Kun pakastimen sulatus alkaa olla siinä vaiheessa että huurre alkaa irrota sisäpinnoilta, voit rapsuttaa huurteen irti varovasti pehmeällä puulastalla tai pakastusrasian reunalla. Älä käytä mitään terävää huurteen irroittamisessa, sillä terävät veitset voivat vahingoittaa pakastimen sisäpintoja. Siirrä irronneet jääklöntit esimerkiksi tiskialtaaseen sulamaan.värikkäitä pakasterasioita

5. Pyyhi sulamisvedet pois

Pakastimen sulatuksen aikana pakastimen pohjalle kerääntyy vettä, kun huurrepinta alkaa sulaa. Varaa muutama pyyhe sulamisvesien pyyhkimistä varten, jotta voit pyyhkiä sulamisvedet pois. Jos pakastimessasi on pohjalla tai etualalla aukko, joka ohjaa vedet pakastimen ulkopuolella olevaan astiaan, ei sulamisvesiä tarvitse pyyhkiä pois käsin.

6. Puhdista pakastin

Pakastimen sulatus kannattaa viimeistellä puhdistamalla pakastin huolellisesti. Pakastimen irto-osat kannattaa irrottaa ja puhdistaa esimerkiksi lavuaarin alla. Pyyhi myös kaikki pinnat puhtaaksi rätillä ja miedolla puhdistusaineella. Pakastimen takaosasta löytyvä jäähdytyskoneisto on hyvä puhdistaa samaan aikaan pakastimen sulatuksen kanssa. Helpoiten se käy varovasti imuroimalla. Muista kuivata pakastimen sisäpinnat huolellisesti, ennen kuin kytket pakastimen uudelleen päälle, ettei pinnoille synny heti uutta huurretta.

7. Täytä pakastin uudelleen

Kun pakastimen sulatus ja siivous on tehty, kytke pakastimesta löytyvä pakastuskytkentä takaisin päälle, jotta pakastin jäätyy uudelleen mahdollisimman tehokkaasti. Kun pakastin on jäätynyt ja sen sisälämpötila on laskenut noin -18 asteeseen voit kytkeä säilytyskytkennän päälle ja siirtää pakasteet takaisin pakkaseen.

 

Suunnitelmissa suursiivous? Lue myös vinkkimme uunin puhdistukseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae