Paistettua lohta, paahdettuja uunijuureksia ja beurre blanc

Beurre blanc

2 salottisipulia
1 dl valkoviiniä
3 rkl valkoviinietikkaa
Noin 150g suolatonta voita
Suolaa
Pippuria
Noin 1 rkl sitruunan mehua

  • Laita silputut sipulit, viinietikka ja viini pieneen kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on vain 2-3 rkl lientä.
  • Nosta kattila hetkeksi pois levyltä. Säädä lieden lämpö hyvin matalaksi ja lisää voi kuutio kerrallaan hyvin vatkaten.
  • Viimeistele valmis kastike suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla oman maun mukaan.

Porkkanapyree

500g porkkanaa
Noin 2,5 dl kuohukermaa
150g voita Suolaa

  • Kuori ja pilko porkkanat ja keitä ne kypsiksi.
  • Kaada vesi pois ja höyrytä hetki, jotta kaikki vesi haihtuu.
  • Lisää voi ja kerma, kiehauta.
  • Soseuta tehosekoittimella ja mausta suolalla. Paseeraa pyree tarvittaessa.

Paahdetut juurekset

Porkkanoita
Selleriä
Palsternakka

  • Kuori porkkanat, sellerit ja palsternakka. Leikkaa kuutioiksi.
  • Mausta hunajalla, oliiviöljyllä, rosmariinilla, suolalla ja pipurilla.
  • Paahda uunissa kypsiksi.

Paistettu lohi

Noin. 180 g lohifilee
Suolaa
Pippuria

  • Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla kauttaaltaan.
  • Paista lohta kuumalla pannulla öljyssä nahkapuoli alaspäin noin. 5min.
  • Sulje pannun levy ja laita kansi päälle. Anna hautua pannussa noin 10min. Tarjoile.

Pikkelöity salottisipuli

1dl etikkaa
2dl sokeria
3dl vettä
3 kpl valkopippuria
2 kpl laakerinlehteä
Rosmariinin oksa
2 salottisipulia

  • Sekoita kaikki aineet liemeksi paitsi sipulit. Lämmitä kattilassa niin kauan kuin sokeri on sulanut.
  • Kuori ja leikkaa salottisipulit halki.
  • Kuori sipulit kerros kerrallaan liemeen ja anna pikkelöityä noin. 1 tunti.