Hyppää sisältöön
Näytä kaikki artikkelit

Kanan jauheliha taipuu moneen – 8 ruokaideaa

Miedon makuinen kanan jauheliha sopii arkikokkailuun ja maistuu taatusti koko perheelle. Katso ideamme kanan jauhelihan käyttöön!

(0) Kommentoi

kanan jauheliha

Kanan jauheliha sopii kevyeen kokkailuun, katso alta 8 ideaa!

Kanan jauheliha on vähärasvainen ja kevyt vaihtoehto perinteiselle naudan jauhelihalle. Kokeile kanan jauhelihaa, kun haluat vähentää punaisen lihan määrää ruokavaliossasi tai ihan vain kokeilla jotain uutta keittiössä. Miedon makuinen kanan jauheliha sopii arkikokkailuun ja maistuu taatusti koko perheelle. Kanan jauhelihasta valmistat niin jauhelihapihvit, lihapullat kuin helpot keitotkin – kokeile ja ihastu!

  1. Makaronilaatikko
  2. Kanapullat
  3. Kanakeitto
  4. Tortillat
  5. Broileribolognese
  6. Täytetyt paprikat
  7. Vartaat
  8. Kanahampurilaiset

1. Makaronilaatikko

Makaronilaatikko kuuluu varmasti suomen suosituimpiin arkiruokiin. Perinteiseen makaronilaatikkoon saat helposti vaihtelua kun korvaat naudan jauhelihan kevyemmällä kanan jauhelihalla. Miedon maukuinen kanan jauheliha kannattaa maustaa kunnolla valmistuvaiheessa. Kokeile lisätä jauhelihan joukkoon esimerkiksi curryä ja paprikajauhetta, joilla saat lisää makua jauhelihaan.

kanan jauheliha makaronilaatikko

 

2. Kanapullat

Perinteiset lihapullat saavat uuden asun kun lihapullien valmistuksessa yleisesti käytetty sika-nauta jauheliha vaihdetaan kanan jauhelihaan. Kanapullat saavat lisää makua erilaisista kastikkeista: kokeile esimerkiksi curry-, tomaatti- tai kermakastiketta. Tarjoile valmiit kanapullat lohkoperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa ja uusi arkiruokahitti on valmis!

kanan jauheliha lihapullat

3. Kanakeitto

Kanan jauheliha sopii hyvin myös keittoihin! Helpot keitot ovat täydellisiä arkiruokia, ja isommasta keittosatsista riittää muutamallekin päivälle. Perinteinen jauhelihakeitto kevenee huomattavasti, kun valitset naudan jauhelihan sijasta kanan jauhelihaa keittoon. Uusia makuja kaipaavan kannattaa kokeilla vietnamilaista Pho-keittoa, johon kanan jauheliha sopii erittäin hyvin.

kanakeitto

4. Tortillat

Tuo lisää vaihtelua tortillailtoihin valitsemalla kanan jauheliha sika-nauta jauhelihan sijaan! Kanan jauhelihasta saat maistuvaa maustamalla sen kunnolla ennen tarjoilua. Valitse mausteeksi esimerkiksi perinteinen fajitas-mausteseos tai kanalle tarkoitettu versio tacomausteseoksesta. Kanan kaveriksi tortilloihin sopii esimerkiksi avokado, tomaattisalsa, salaatti, punasipuli ja punainen paprika.

kanan jauheliha tortillat

5. Broileribolognese

Helppo ja herkullinen pasta bolognese on suosittu arkiruoka, ja se valmistuu mausta tinkimättä myös kevyestä kanan jauhelihasta. Arkena helppo bolognesekastike valmistuu kaupan valmiista tomaattimurskasta ja pastasta, mutta itse tehty pasta ja alusta asti valmistettu tomaattikastike sopivat hyvin kiireettömän viikonlopun ateriaksi, eikä kummankaan valmistaminen ole lainkaan vaikeaa – kurkkaa ohjeet itse tehdyn pastan valmistamiseen blogistamme!

kanan jauheliha bolognese

6. Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat ovat helppo ja maukas vaihtoehto arkiruoaksi, ja kanan jauhelihaa käyttämällä resepti kevenee entisestään. Tässä reseptissä paprikat täytetään texmex-henkisellä täytteellä, joka valmistuu tacomaustetusta tuorejuustosta, tomaattipyreestä, sipulista ja täysjyväriisistä. Mausteiden kanssa ei tässä reseptissä turhaan kursailla, vaan kanan jauheliha saa lisämakua muun muassa persiljasta, mustapippurista ja paprikajauheesta. Valmiiden paprikoiden kanssa voit tarjoilla esimerkiksi raikasta salaattia ja uunissa paahdettuja lohkoperunoita.

täytetyt paprikat kanan jauhelihalla

7. Vartaat

Turkkilaistyyliset kanavartaat ovat hyvä valinta silloin, kun kaipaat vaihtelua ruokavalioosi! Raikkaan makuisen kermaviili-valkosipulidipin kanssa tarjoiltavat mausteiset kanavartaat vievät taatusti kielen mennessään. Talvella nämä kanan jauhelihasta valmistuvat vartaat kannattaa sujauttaa uuniin, kesällä vartaat taas valmistuvat helposti grillissä.

kanavartaat

8. Kanahampurilaiset

Hampurilaiset eivät perinteisesti ole kaikista kevyintä ruokaa, mutta kanan jauhelihasta valmistettu hampurilaispihvi on tavalliseen jauhelihapihviin verrattuna kevyempi vaihtoehto. Muut täytteet voit valita mielesi mukaan – raikkaampaa hampurilaista kaipaavan kannattaa valita pihvin kaveriksi simerkiksi mehukasta kaalisalaattia, lihaisampien makujen ystävälle täytevaihtoehdoiksi sopii pekoni ja karamellisoitu sipuli.

kanahampurilaiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae