Keräsimme listan ja kokosimme 10 hyvää ruokaa viikonlopuksi

Viikonloppuna voi herkutella ja kokkailla sellaisia reseptejä, mihin arkena ei ole aikaa. Nappaa tästä ideoita hyvään ja herkulliseen viikonloppuun!

1. Nachopelti

Jaettu ilo, paras ilo! Nachopellistä riittää syötävää koko perheelle. Täytteitä on helppo vaihdella oman maun mukaan tai erityisruokavalioihin sopiviksi. Perinteisen jauhelihan voi vaihtaa myös soijarouheeseen tai papuihin.

2. Pestopasta

Pestopasta vie kielen mennessään koko perheeltä ja on helppo tehdä yhessä kattilassa. Peston voi ostaa valmiina tai halutessaan tehdä itse. Vaihtelua saat valitsemalla punaisen peston tavallisen basilikapeston tilalle.

3. Helppo pizza

Mitä olisi viikonloppu ilman pizzaa? Täytteeksi voit valita mitä vain mielesi tekee! Rapeimman pohjan saat, kun paistat pizzan lämmitetyllä pellillä tai pizzakivellä. Jos pizzaa jää yli, sen voi lämmittää paistinpannulla seuraavana päivänä ja siitä saa hyvää ruokaa koko viikonlopuksi.

4. Uunibataatti

Uunibataatti valmistuu kuin itsestään uunissa ja sillä välin voit valmistella haluamasi herkullisen täytteen. Jos mielesi tekee meksikolaista, valitse täytteiksi guacamole, salsa ja tacomaustettu jauheliha tai soijarouhe.

5. Täytetyt paprikat

Paprikoihin saat vaihtelua eri täytteillä ja useimmista täytteistä saa varioitua kasvisversiot helposti! Herkullisen täytteen saat yhdistämällä tuorejuustoa, riisiä tai kvinoaa ja valitsemasi proteiinin. Täytettyjen paprikoiden lisukkeesi sopii raikas vihersalaatti.

6. Lohkoperunat ja tsatsiki

Viikonlopun leffamaratoni vaatii arvoisensa naposteltavat. Lohkoperunat voit maustaa esimerkiksi grillimausteella tai rosmariinilla. Tsatsikista saa kevyemmän version valitsemalla turkkilaisen jogurtin sijaan luonnonjogurtin tai maitorahkan.

7. Uunijuurekset

Uunijuurekset on täydellinen lisuke viikonlopun kala- ja liharuokien kylkeen ja se valmistuu helposti jääkaapin pohjalokeron aineksista. Hieman nahistuneetkin juurekset saavat uuden elämän ripauksesta oliiviöljyä ja uunin grillivastuksesta.

8. Burritot

Burritot ovat helppo ja nopea kotiruoka, ja ne tuovat virkistävää vaihtelua monille tuttuihin tortilloihin. Täytteeksi sopii mitä vaan kanasta jauhelihaan ja kasviksiin. Kylkeen voit halutessasi tehdä vielä raikkaan dipin!

9. Lämpimät leivät

Helpot uuniruoat ovat jokaisen unelma eikä tätä helpommaksi voi mennä. Päälle voit laittaa käytännössä melkein mitä vaan jääkaapista löytyy. Lämpimät leivät ovat myös käytännöllinen valinta illan ateriaksi: päälle sopii loistavasti esimerkiksi edellisen päivän tähteet ja vältyt turhalta hävikiltä!

10. Uunilohi

Uunilohi on helppo kotiruoka, sillä kevyen maustamisen jälkeen sen voi vain laittaa uuniin. Lohen voit maustaa yksinkertaisimmillaan ripauksella suolaa ja pippuria sekä sitruunaa. Lohen valmistuessa uunissa ehdit hyvin keittää riisin tai perunat.

Katso Kotiruokakalenterin viikon ruokalistasta lisää vinkkejä niin arkeen kuin viikonloppuun!