Hyppää sisältöön
Näytä kaikki artikkelit

Helppoja leivonnaisia – kahdeksan ruoan lista

Leipomisen ei tarvitse olla monimutkaista tai aikaa vievää, joten kokosimme kahdeksan helppoa leivonnaisreseptiä joka tasoisen kotikokin käyttöön. Eikun kädet pesuun ja hihat heilumaan!

(0) Kommentoi

helppoja leivonnaisia

Keräsimme listan helpoista leivonnaisesta

Nyt monien viettäessä enemmän aikaa kotona, on oiva hetki käyttää sitä leipomiseen. Leipomisen ei tarvitse olla monimutkaista tai aikaa vievää, joten kokosimme kahdeksan helppoa leivonnaisreseptiä joka tasoisen kotikokin käyttöön. Eikun kädet pesuun ja hihat heilumaan!

  1. Mokkapalat
  2. Muffinit
  3. Porkkanarieskat
  4. Riisimurosuklaat
  5. Keksipiirakka
  6. Kuppikakku
  7. Kookospallot
  8. Mutakakku

1. Mokkapalat

Pellillinen mokkapaloja syntyy helposti puolesta tunnista tuntiin. Klassiset leivonnaiset sopivat moneen makuun ja kyytipojaksi toimii pelkkä lasi maitoakin. Voit myös halutessasi lisätä taikinaan esimerkiksi pähkinöitä ja/tai suklaakarkkeja.

 

kotiruokakalenteri-helppoja-leivonnaisia-mokkapalat-scaled

2. Muffinit

Muffineista on moneksi. Helppo leivonnainen, joka on mahdollista mielenmukaan valmistaa makeana tai suolaisena. Mustikkamuffinit toimivat niin perheen pienimmillekkin tai pieneen nälkään esimerkiksi savulohella höystettynä. Kokeile lisätä mustikkamuffinin kylkeen vanilijajäätelöä ja nauti kahvin kanssa.

 

kotiruokakalenteri-helppoja-leivonnaisia-muffinit

3. Porkkanarieskat

Helpot porkkanarieskat syntyvät alle puolessa tunnissa, eivätkä vaadi montaa raaka-ainetta. Porkkana tuo kivan makulisän itse pelkkään rieskaan. Aamupalaksi, lounaan kylkeen, iltapalaksi – rieskoista on moneksi. Ne toimivat voin kanssa tai ilman, lämpimänä tai kylmänä.

 

kotiruokakalenteri-helppoja-leivonnaisia-rieska

4. Riisimurosuklaat

Nämä eivät vaadi vatkausta, eikä uunia. Riisimurosuklaat lukeutuvat yhtiin helpoimmista leivonnaisista. Ne tarvitsevat itse riisimurojen lisäksi vain kaakaojauhetta, kookosrasvaa, tomusokeria, sekä vaniljasokeria. Halutessaan niihin voi lisätä mitä itse mieltää, pähkinöistä vaahtokarkkeihin.

 

kotiruokakalenteri-helppoja-leivonnaisia-riisimurosuklaat

5. Keksipiirakka

Keksipiirakka on helppo soveltaa sen mukaan mitä kaapista löytyy. Esimerkiksi viime viikonlopulta jääneet ylimääräiset suklaakarkit taikinan joukkoon, niin valmiina on usemmalle syöjälle soveltuva jättikeksi.

 

kotiruokakalenteri-helppoja-leivonnaisia-keksipiirakka

6. Kuppikakku

Kuppikakku on helppo ja nopea valmistettava yhdellekin syöjälle. Ainekset mikroon ja voila! Lisää päälle vanilijajäätelöä tai nauti vaikkapa vadelmien kanssa.

 

kotiruokakalenteri-helppoja-leivonnaisia-kuppikakku

7. Kookospallot

Kookospallot syntyvät vain muutamista ainesosista. Voit leipoa niistä isompia ja tarjoilla esimerkiksi vadelmien kanssa, tai pieninä ja pitää ne suklaakonvehtimaisina naposteltavina kahvihetkiin.

 

kotiruokakalenteri-helppoja-leivonnaisia-kookospallot

8. Mutakakku

Mutakakku on helppo ja takuuvarma jälkiruoka, joka maistuu sellaisenaan, kermavaahdon kanssa, vanilijajäätelön kanssa – mielenmukaan.

 

kotiruokakalenteri-helppoja-leivonnaisia-mutakakku
Katso Kotiruokakalenterin viikon ruokalistasta lisää vinkkejä niin arkeen kuin viikonloppuun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae