Hyppää sisältöön
Näytä kaikki artikkelit

Helppoja arkiruokia lapsiperheille – 10 ruoan lista

Lapsiperheissä nopea ja helppo ovat usein tärkeitä tekijöitä ruoanlaitossa. Täältä löydät 10 helppoa arkiruokaa lapsiperheille, jotka sopivat hektiseenkin elämään.

(0) Kommentoi

Lapsiperheissä nopea ja helppo ovat usein tärkeitä tekijöitä ruoanlaitossa. Alta löydät 10 helppoa arkiruokaa lapsiperheille, jotka sopivat hektiseenkin elämään.

Helppoja arkiruokia lapsiperheille

  1. Nakkivuoka
  2. Kinkkukiusaus
  3. Munakas
  4. Kalakeitto
  5. Mannapuuro
  6. Pinaattiletut
  7. Banaani-raejuustoletut
  8. Kalapuikot
  9. Kanakastike ja riisi
  10. Makaronilaatikko

1. Nakkivuoka

Nakkivuoka on helppo arkiruoka, josta riittää monelle, joten se on erinomainen arkiruoka lapsiperheille. Sekoita nakit ja spagetit keskenään maidon, munien, sekä tomaattien kanssa. Lisää juustoa halutessasi, sekä mausta mielen mukaan.

2. Munakas

Munakas on erittäin helppo vaihtoehto, jossa lapsetkin voivat päättää ruuan sisällön. Kätevä vaihtoehto varsinkin silloin kun jääkaapista ruoka-ainekset ovat päässeet ehtymään.

3. Kinkkukiusaus

Arkiruoka, josta riittää myös isomallekkin lapsiperheelle. Kinkkukiusaukseensoveltuu helposti pakastealtaan sipuliperunasekoitus, joten halutessaan aikaa ei kulu perunoiden pilkkomiseen.

4. Kalakeitto

Perheen pienimmillekkin maistuu kalakeitto. Se on mahdollisena tehdä kirkkaana tai kermaisena. Kalakeiton kanssa sopii hyvin nautittavaksi pala leipää.

5. Mannapuuro

Varsinkin lapsiperheille, jossa on pienempiä lapsia. Mannapuuro sopii esimerkiksi aamupalaksi tai iltapalaksi. Mannapuurosta löytyy myös pikahiutaleversiot. Sen kylkeen sopivat esimerkiksi jugurtit, marjat tai voinokare.

6. Pinaattiletut

Kaupastakin toki löytyy vaihtoehtoja, mutta pinaattilettuja on helppo tehdä itse. Annosteltavissa isompaan ja pienempään nälkään. Tarjoile raejuuston ja puolukkahillon kanssa saadaksesi ruokaisamman annoksen.

7. Banaani-raejuustoletut

Sopii hyvin myös välipalana. Nämä ruokaisat letut sisältävät proteiinia ja ovat helppo toteuttaa. Banaanin ja raejuuston lisäksi tarvitset vain kananmunia, sekä kaurahiutaleita. Esimerkiksi pelkkä voinokare kylkeen lettujen kanssa toimii vallan mainiosti.

8. Kalapuikot

Kalapuikkoja voi myös pakasteosaston valmiskalapuikkojen lisäksi tehdä helposti itse. Tarvitset seitifileitä, kananmunia, sekä penkojauhoja. Mustapippuri ja suola toimivat mausteeksi. Kalapalat kastetaan ensiksi sekoitetussa kananmunassa, jonka jälkeen ne käytetään jauheseoksessa ja sitten paistetaan pannulla. Voilà!

9. Kanakastike ja riisi

Tämä perinteinen arkiruoka toimii moneen makuun ja sitä on helppo valmistaa isommallekin lapsiperheelle. Kanasuikaleet voi valita erilaisista marinoiduista vaihtoehdoista tai maustamattomista, jonka kanssa sopivat monet erimakuiset ruokakermat. Kuitua saa lisää vaihtamalla valkoisen riisin esimerkiksi täysjyväriisiin.

10. Makaronilaatikko

Makaronilaatikko on turvallinen vaihtoehto, sillä se maistuu melkeinpä jokaiselle. Ripaus raastejuustoa ja ketsuppia päälle, niin illallinen taikka lounas on valmis. Laatikkoa syntyy helposti myös sen verran iso määrä, että se toimii loistavasti lapsiperheelle.

Katso lisää ideoita kokkailuun blogistamme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae