Helppo mustikkapiirakka

Helppo mustikkapiirakka on todellinen klassikko, joka sopii jälkiruoaksi niin arkeen kuin juhlaan. Kesällä paras mustikkapiirakka syntyy tuoreista marjoista, mutta suosikkiherkkua voit valmistaa myös talvella pakastemustikoista. Tämä helppo mustikkapiirakka syntyy alle tunnissa ja maistuu taatusti kaikille, katso resepti alta!

Ainekset

Taikina

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 3 dl pakastemustikoita tai tuoreita mustikoita
  • 2 tl perunajauhoja
  • 2 prk vaniljarahkaa
  • 1 muna
  • 0,5 dl sokeria

Valmistus (noin 60 min)

  1. Vaahdota voi ja sokeri isossa kulhossa.
  2. Lisää kananmuna valmiin vaahdon joukkoon.
  3. Sekoita kuivat aineet yhteen ja kääntele ne seoksen joukkoon.
  4. Taputtele taikina halkaisijaltaan 27 cm kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Valmista täyte: sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja levitä mustikat taikinapohjan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, levitä ne jäisinä taikinan päälle. Sekoita yhteen rahka, kananmuna ja sokeri ja kaada seos mustikoiden päälle.
  6. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä.

Maustetun rahkan voit halutessasi korvata myös esimerkiksi kermaviilillä. Reseptistä saat vielä helpomman, jos oikaiset hieman ja valitset piirakkapohjaksi valmiin murotaikinan. Seuraa tällöin pakkauksen ohjeita paistamisessa. Tällä reseptillä taikina riittää halkaisijaltaan 27 cm kokoiseen uunivuokaan. Jos haluat tehdä pellillisen piirakkaa, tuplaa ainesosien määrä.

Katso lisää vinkkejä leivonnaisiin blogistamme!