Helpot jälkiruoat – kokosimme parhaat jälkkärivinkit!

Jälkiruoka saattaa helposti kotikokkailussa jäädä tekemättä, sillä moni voi kokea jälkiruokien valmistuksen olevan monimutkaista ja vaikeaa. Toki enemmän kärsivällisyyttä ja aikaa vaativia jälkiruokia löytyy, mutta jotta itseään muistaisi hemmotella kiireisessä arjessakin välillä, kokosimme 10 helposti ja nopeasti valmistettavaa jälkiruokaa.

1. Uunibanoffee

Uunibanoffeessa nimensä mukaisesti yhdistyvät banaanin lisäksi keksimurut, kerma ja kinuski. Paista banaanit uunissa ja keksimurut juoksevan margariinin kanssa pannulla. Vaahdota kinuskikerma kuohkeaksi ja tarjoile paistettujen banaanien kanssa.

2. Kotijäätelö

Kotijäätelö vaatii usein yön yli pakastamista tai minimissään 5 tuntia pakkasessa, mutta sen tekeminen itsessään kestää vain 15 minuutia ja on erittäin helppo itsetehty jälkiruoka myös isommalle porukalle. Jäätelöpohja vaatii vain kananmunaa, sokeria, sekä kinuski- tai suklaakermaa. Mausta mielen mukaan, oli se sitten suklaata tai lakritsia tai jotain muuta.

3. Ananasrahka

Ananasrahka on kevyt ja proteiinipitoinen jälkiruokavaihtoehto, joka soveltuu myös välipalaksi. Sekoita haluamaasi rahkaan ananasmurskaa, ruokalusikallinen sitruunamehua, kaksi ruokalusikkalista sokeria ja teelusikallinen vanilijasokeria, niin nopea välipalajälkiruoka on valmis.

4. Vadelma-jugurttipannacotta

Jugurttinen ja vadelmahilloinen versio pannacotasta on alkuperäistään hieman helpompi valmistaa ja maultaan raikkaampi. Sekoita keskenään liotetut liivatelehdet sekä kiuhautettu kerma ja sokeri. Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää joukkoon esimerkiksi Bulgarian jugurttia. Viimeistele päällinen vadelmahillolla annoksen jäähdyttämisen jälkeen.

5. Juustotarjotin ja hillot

Niin simppeliä ja helppoa; valitse itsellesi mieleiset juustot ja hillot. Hyvänä lisänä näihin sopivat voileipäkeksit, hedelmät, sekä pähkinät. Esimerkiksi viikuna- ja inkiväärihillo sopivat täydellisesti yhteen vuohenjuuston tai valkohomejuuston kanssa.

6. Maitosuklaavaahto

Kaupoista löytyy erilaisia valmiita jauheseoksia, joilla jälkiruokavaahdot valmistuvat käden käänteessä, mutta esimerkiksi maitosuklaavaahdon valmistaminen itse alusta asti on myös helppoa! Se vaatii vain sulatettua maitosuklaata, joka sekoitetaan lämmitettyyn kermaan. Seokseen lisätään vielä vatkatut valkuaiset. Koristele suklaarouheella.

7. Vadelmamyslirahka

Sekoita keskenään maustettua rahkaa (esimerkiksi vanilja) ja maitoa keskenään niin kauan, että sekoitus muuttuu tasaiseksi. Laita mukin pohjalle muromysliä ja kaada seos sen päälle. Päälle vain vadelmia ja kesäinen jälkiruoka on valmis! Jos haluaa lisämakeutta, voi päälle lisätä esimerkiksi kinuskikastiketta.

8. Köyhät ritarit

Kerrankin niille kuivahtaneille pullille on käyttöä! Viipaloi pulla paloiksi ja käytä palat munamaidossa. Paista palat pannulla voin kanssa ja tarjoile mieleisen hillon ja kermavaahdon kanssa. Erittäin helppoa ja nopeaa. Lisää vielä tuoreita mansikoita ja/tai vadelmia.

9. Piparitryffelit

Jos pakkasesta löytyy vielä voimassaolevaa piparkakkutaikinaa, se toimii hyvin piparitryffeleihin. Tarvitset lisäksi vain taloussuklaata, kuohukermaa sekä voita. Nämä sekoitetaan keskenään ja annetaan jäähtyä kylmässä.

10. Suklaa-päärynäpilvet

Tähän soveltuu myös muutkin kaapissa oleskelevat säilykehedelmät tai marjat. Kastikkeen niille saat kuohukermasta, sokerista ja kaakaojauheesta. Koristele esimerkiksi suklaamuruilla.

Katso Kotiruokakalenterin viikon ruokalistasta lisää vinkkejä niin arkeen kuin viikonloppuun!